Sådan sparer du i ferierne

For mange er ferierne dyre. I juleferien skyldes det, at du skal købe en masse julegaver, godter og kager, og at du samtidig skal betale de regninger, du også betaler månedligt resten af året. I sommerferien kan det skyldes rejser til udlandet eller i sommerhus, eller at du måske får brug for nyt tøj, der kan holde til varmen. Uanset hvad, kan det være svært at spare, når der kommer til ferierne, så derfor finder du her nogle tips til, hvordan du kan spare i jule- og sommertiden.

Spar på julen

Hvis du elsker at fejre juletiden, kan det lyde forkert at skulle spare på den. Dog bliver du måske overrasket over at høre, at du ikke også behøver at spare på julehyggen.. Faktisk kan du have en helt normal december, uden at skulle bruge en masse penge. Tag konfekten som et eksempel. Mange synes, at det er meget nemmere at købe diverse forskellige slags konfekt i butikkerne, men hvad du måske ikke ved er, at det er meget nemt at lave derhjemme, og at ingredienserne ikke koster nær så meget som adskillige poser konfekt gør. Med chokolade, nougat og marcipan, kan du nemt lave noget rigtig velsmagende konfekt, som hele familien kommer til at elske.

Alle ved, at juletiden kan være hård på pengepungen, og derfor kan det også være en ide at tage et lån, hvis du mangler penge til julegaverne.

Sommerferien behøver ikke at være dyr

For mange er sommerferien en dyr tid, hvor du rejser, køber nyt tøj og bruger en masse tid i diverse svømmehaller. Det kan måske også være svært lige at gennemskue, hvordan du overhovedet kan spare på pengene, og stadig have en god sommer med masser af vand og oplevelser.

Hvis din familie er typen, der rejser til udlandet i sommerferien, kan I overveje at tage et år i Danmark i stedet. I behøver ikke at blive hjemme og sidde og kigge, men i stedet kan I overveje at tage på camping. Det er både billigt og hyggeligt, og I kommer måske til at opleve ting, I aldrig havde overvejet før.