Forøg værdien af dit hus – få tips og tricks her

Hvis du som husejer står overfor at skulle sælge din bolig, eller du ganske enkelt bare godt kunne tænke dig at få renoveret din bolig, så den fremstår pænere og mere moderniseret, er det en god idé at ind tænke det økonomiske perspektiv, der kan være i det at værdiforøge din bolig.

Disse rum forøger boligens værdi mest

Køkken og bad er utvivlsomt de to rum, som har den største indflydelse på værdiforøgelsen af din bolig. Årsagen til dette er naturligvis også, at det er disse rum, som vil være de dyreste at gå i gang med at renovere. Skal du eksempelvis renovere en stue eller et værelse, handler det langt hen ad vejen om at sikre, at man får lagt et pænt gulv (eller eventuelt få foretaget en gulvafslibning) samt eksempelvis tapetsering og maling af væg. Dette er knapt så omkostningstungt, som hvis man eksempelvis skal have renoveret et køkken, hvor der skal købes helt nye køkkenelementer samt diverse hvidevarer som f.eks. køleskab, emhætte, ovn og kogeplade. Det samme gør sig gældende i forhold til badeværelset. Hvis der er tale om et hus af ældre dato, kan det eksempelvis være, at badeværelset skal have foretaget vådrumssikring – og herudover skal der muligvis erhverves nye klinker, bruseniche, armatur m.v.

Kort og godt er det altså med andre ord mere omkostningstunge renoveringer, der i mange tilfælde vil kræve at du har behov for at låne penge, her kan du f.eks kigge nærmere på en låneportal.

Indtænk værdiforøgelsen i din boligrenovering

Det er generelt altid en rigtig god idé, at du sørger for at vægte værdiforøgelse af din bolig højt, når du skal forny den – for på den måde vil renoveringen måske i mange tilfælde kunne være delvis omkostningseffektiv alene i værdiforøgelse af boligen i forbindelse med et eventuelt salg.