10 kritiske spørgsmål til at spørge før ansætte en konsulent

Tale med så mange konsulenter som du kan, før leje en. Selv hvis du har en person eller virksomhed i tankerne, interview i det mindste et par andre som en slags due diligence. Du finder formentlig ud af at hver samtale hjælper dig med at fokusere på spørgsmålene du ansætter en consult til at hjælpe med at løse.
1. de fleste konsulenter fokuserer på to områder: skære omkostninger og at øge indtægterne. Hvad ser du som forholdet mellem de to funktioner? Der gør dig bedre?
Omkostninger skæring er konsulentens sædvanlige ekspertise. Det er de fleste virksomheder har brug for. De fleste af disse hyret eksterne konsulenter til at tage en objektiv kig på organisationsdiagrammer, værdi-skabende processer og konkurrenceprægede miljøer. “Vi bruger en masse tid på at tale til virksomhedens kunder, så vi forstår, hvad de kan lide og ikke lide,” siger en konsulent. “Hvad gør kunden værdi? Er det på tide? Er det kvalitet? Vi definerer der.” Det betyder, at et selskab kan skæres arbejdspladser og stadig ikke røre på en ikke-værdiskabende aktiviteter eller tilføje værdi til kunden.
2. Hvad var din erhvervserfaring, før du blev en konsulent?
I sidste ende bør du enhver konsulent, du bruger til at have en stærk bottom-line sensibilitet. Du vil denne person- eller team-at fokusere på de ting, der vil tilføje den største mængde af værdi til din virksomhed på kortest tid. Denne form for tænkning kommer ikke naturligt til mange mennesker. Det kræver normalt to slags erfaring: som chief executive officer eller som en corporate turnaround specialist. En konsulent, der har denne form for erfaring har beskæftiget sig med strenge cost kontrol, højtryks kontrol og behovet for hurtige resultater. Disse er de samme træk, du skal kigge efter i nogen giver dig ekspertrådgivning.
3. hvor mange professionelle arbejde med dig eller din virksomhed?
Virksomhedskonsulenter falder det væsentlige i to kategorier: Solo-praktikere og holdspillere. Forskellene mellem to indebære normalt typen arbejde, de tager. Det meste af tiden, solisterne beskæftige sig med mindre-specifikke, strategiske eller vision-relaterede spørgsmål; holdene får i mere stramt fokuseret talknusning. Mindre-specifikke funktioner har tendens til at tage mindre tid (nogle gange så lidt som en dag); de mere specifikke tage mere. En af disse funktioner er ikke bedre eller værre end den anden. Fælde at passe: marketing solisten, som hævder han eller hun kan også gennemgå alle dine regnskaber.
4. vil du underskrive et brev af fortrolighed? Vil du afstå fra at arbejde for vores konkurrenter?
Spørg alle konsulenter til at underskrive et brev af fortrolighed. Nogle ejere og ledere går ud fra, at kortsigtede strategiske konsulenter udgør mindre en trussel mod proprietære interesser end talknusere. Ikke gøre denne antagelse. Du og dine medarbejdere skal føle sig fri til at drøfte enhver virksomhed emne med din konsulent og har tillid til hans eller hendes skøn. Hvis du føler dig utilpas, vil du diskutere ting åbenhjertigt. Din risiko i disse tilfælde er normalt ikke, at konsulenten bevidst vil stjæle proprietære i formation eller materiale. De fleste er professionelle nok- og arbejde i små nok markeder-sags omdømme. Oftere, indebærer risikoen konsulent uforvarende at nævne noget. Hvis han eller hun har underskrevet en fortrolighed brev, vil han eller hun være mere tilbøjelige til at tænke to gange.
5. der er nogle af dine andre kunder? Der er nogle mennesker og virksomheder som du har arbejdet sammen før? Kan jeg kalde dem at spørge om dit arbejde?
Ikke være wowed af big-shot tidligere klienter. På store virksomheder, er konsulenter ansat i teams til at håndtere meget specifikke projekter. Bare fordi personen i dyrt jakkesæt hævder Microsoft som en tidligere kunde ikke betyder, ved han Bill Gates på et fornavn grundlag. I virkeligheden, er det bedre, hvis konsulenten har arbejdet med virksomheder tættere til din størrelse og form. De vil mere sandsynligt forstår dine behov.
6. med hvor mange klienter arbejder du på et tidspunkt? Har du nok tid at afsætte til vores virksomhed til at opnå vores mål? Vil du retur telefonopkald eller e-mails samme dag?
Spørge andre eller tidligere klienter om konsulentens lydhørhed og opmærksomhed kan være nyttige. Som kan mere spidse spørgsmål af konsulenten. Disse spørgsmål alle fokus på det samme punkt: hvor meget vægt kan konsulenten råd til at bruge på dine behov? Antallet af klienter en konsulent kan tjene godt varierer med den form for tjenesteydelse og klient involveret. Men nogle generelle regler: du vil have samme dag svar på spørgsmål eller problemer. Hvis du foretagende en større omstrukturering, ønsker du sandsynligvis ikke din konsulent arbejder med mere end to eller tre andre klienter. En advarsel: nogle ejere og ledere, der har haft dårlige erfaringer med overdrevent invasive (og dyre) konsulenter advare, at du ikke skulle være den eneste klient en konsulent har.
7. vil du lære os at gøre dette arbejde for os selv og blive selvforsynende? Hvor lang tid vil det tage?
En almindelig fælde i ved hjælp af en konsulent bliver afhængige af ham eller hende. Fra konsulentens perspektiv, kan det simpelthen være god forretning sikre fremtidige arbejde for sig selv, sig selv eller sig selv. Fra dit perspektiv, kan det være lidt bedre end den status, du havde før du havde konsulenten kommer i.
Ved at gøre uddannelse del af konsulentens arbejde, kan du begrænse chancerne for en længerevarende engagement. Etablere en tidsplan, inden for hvilken konsulenten kan nå hans eller hendes mål. Tildele en medarbejder til at arbejde tæt sammen i denne proces- og lære alt, hvad han eller hun kan.
8. har du skrevet, noget udgivet eller ikke-at beskæftiger sig med spørgsmål som dem, denne virksomhed står over for?
Konsulenter elsker at skrive om deres oplevelser og deres teorier. Dette kan nogle gange være temmelig groft læsning, men det vil normalt hjælpe dig med at forstå hvordan konsulenten ser markeder og business faktorer, der kan påvirke dig. Også, forvaltning eller teknisk litteratur kan være et godt sted at lede efter konsulenter. Mens de seneste management guru skrive for Harvard Business Review muligvis ud over dine behov og midler, kan du muligvis finde nyttige eksperter i handelen eller regionale aviser og tidsskrifter.
9. hvordan opkræver for tjenesteydelser? Din honorarer omfatte rejsetid og andre tillæg eller de faktureres separat?
Der er ikke angivet standard til at betale konsulenter: nogle arbejde på en straight-honorarbasis, andre arbejde for et gebyr plus performance bonus, få arbejde på en uforudsete grundlag – bundet til salg stigninger eller omkostningsreduktioner. Som med at betale nogen udenfor entreprenør, dine bekymringer sikre arbejde af høj kvalitet og indeholder omkostninger inden for en forudbestemt bud få. Med konsulenter, fokuserer deres anvendelse som specifikt som muligt vil hjælpe med at opnå begge disse mål. Også gør det klart fra begyndelsen hvad biomkostninger du er villig til at betale og hvordan du vil betale dem. Konsulenter, der har arbejdet på eller for store selskaber kan bruges til udgiftskonti, som du ikke er. Være helt klar over hvor meget du er villig til at bruge på hele projektet eller serie af projekter. Insistere på, at konsulenten advare dig-i skrivning, hvis projektet ikke vil blive afsluttet til tiden og indenfor budgettet.
10. hvilken form for dokumentation vil du give os når projektet er afsluttet? Der vil eje denne dokumentation?
At holde et papirspor af det arbejde, en konsulent gør du udretter flere ender-alle af dem godt. Først, hvis høringen har fungeret godt, vil dette normalt give dig, nogle former og værktøjer, som du kan bruge til at forbedre en del af din præstation. For det andet, det giver dig mulighed at føre en fortegnelse over de analyser foretaget af virksomheden og svarene du har taget. Denne form for “skrot bog” kan være en stor hjælp, når der beskæftiger sig med fremtidige problemer eller andre konsulenter. For det tredje gør det klart hvad konsulenten gjorde- og ikke gjorde-mens du arbejder for dig. Hvis tvister bør komme ud over betaling eller ejerskab eller fortrolighed, har du nogen støtte. Generelt skal alle arbejde (herunder regneark, computerprogrammer, mekaniske anordninger eller litteratur) en konsulent gør for dig er din ejendom. Nogle gange, især i tilfælde af enheder og litteratur-dette bliver et problem. Gøre det klart fra begyndelsen, at du ønsker at eje alt, der kommer fra høringen.

One thought on “10 kritiske spørgsmål til at spørge før ansætte en konsulent

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.